FAQ - veel gestelde vragen

Wat is "het nieuwe winkelen"
Het nieuwe winkelen betekend dat u op internet vindbaar bent met uw winkel. Via de Buylocal kost het verder geen extra kennis of moeite.

Ik heb geen webwinkel / Ik heb al een webwinkel, wat nu?
Een webwinkel is geen vereiste voor deelname op buylocal.nl, uw aanwezige fysieke voorraad is voldoende. Een webwinkel is een extra voor uw klanten. Zo kunnen uw klanten kiezen; of in uw winkel ophalen of via de webwinkel bestellen. Een link naar uw website/webwinkel is via de zoekresultaten Buylocal bereikbaar. Zelf gevonden worden met uw webwinkel via de zoekmachines wordt niet beïnvloed door Buylocal.

Ik wil wel meedoen maar heb geen voorraad administratie om te koppelen.
Buylocal heeft een GRATIS voorraad administratie (ERP) voor u. Deze voorraad administratie kunt u zonder aanvullende voorwaarden en kosten gebruiken! demo 
Het voorraadsysteem voorziet in een POS (point of sale, kassa) 
Natuurlijk kunnen wij u ook in contact brengen met een partner voor POS systemen met meer opties en brache specifieke mogelijkheden.

Ik wil werken met meerdere kassa systemen.
U kunt werken vanaf meerdere POS in hetzelfde voorraad systeem.

Wat heb ik nodig?
Een computer of laptop, een monitor, een muis en toetsenbord en eventueel een barcode scanner. Verder hoeft u niets van een computer te weten.

Moet ik dan heel anders gaan werken?
Nee, wel moet u een artikel bestand en voorraad gaan bijhouden.

Waarom kan ik niet gewoon doorwerken zoals vroeger?
Mensen willen zich eerst informeren via internet over wat er waar te koop is. Nu komen mensen automatisch uit in een webwinkel. Een eigen webwinkel komt meestal niet hoog in de zoek resultaten van de zoek machines.

Ik wil meer informatie van mijn klanten gaan bijhouden.
Met het voorraadsysteem van buylocal bent u voorzien van een volledig CRM systeem (relatie beheer systeem). Het systeem voorziet u optioneel ook van o.a. een agenda, diverse verkoop- en inkooprapporten, een leverancieradministratie enz.

Moet ik daarna alle wijzigingen doorgeven als er iets veranderd in mijn artikelen of voorraad?
Nee, indien u alle wijzigingen in uw systeem bijhoudt nemen wij deze automatisch over.

Moet ik foto’s maken van alle artikelen?
Nee, Dat kan maar wel voor eigen gebruik of webwinkel. Buylocal toont geen foto’s.

Ik wil graag meer informatie.
Neem daarvoor contact op met ons via het informatie formulier. Ook kunnen en willen graag voor gemeenten, handelsverenigingen en winkels informatie avonden verzorgen. U kunt dan zien en horen wat u allemaal kunt doen voor Het nieuwe winkelen.