Waarom buylocal

Onze lokale (woon/winkel) omgeving verandert door het winkelen op internet. Ook in uw woonplaats zijn de tekenen al zichtbaar: sluitende winkels, leegstand. Dit komt door een veranderd koopgedrag van de consument. Door internet is het even eenvoudig een artikel in Hong Kong te bestellen als op de hoek van de straat op te halen. De consument gebruikt internet om informatie vergaren en gaat niet meer winkel in winkel uit, tenzij er ze er voor kiezen. Het “funshoppen”.

Waarom gaat dit nu niet goed voor veel winkels?
Op dit moment zijn producten en artikelen van -lokale- winkeliers niet of zeer moeilijk te vinden via het internet, ook als deze winkelier een webwinkel heeft.

Hoe gaan we dit bereiken.
We gaan een catalogus maken van de winkelstraten. Buylocal.nl maakt fysieke voorraad artikelen van winkels in winkelstraten vindbaar op internet. Consumenten kunnen dan op artikelniveau zoeken en -lokaal- in een winkel vinden. Het werkt als de catalogus van b.v. IKEA maar dan niet voor een enkele winkel maar voor een hele winkelstraat.

Indien een artikel niet op voorraad is kan het via de webwinkel van de -lokale- winkelier besteld worden. Veel ondernemers zullen het waarschijnlijk graag gratis brengen!

De buylocal visie!
Het idee is simpel. Koop lokaal! Buylocal in het engels. Ook in internetwinkels van lokale winkeliers. Iedere consument is graag bereid bij -lokale- winkeliers te kopen als ze weten dat deze heeft wat ze zoeken. De keus aan de consument, die heeft hij/zij nu niet!

Oplossing van alle problemen.
Een positief gevoel over uw woonplaats geeft u woonplezier, een positief gevoel voor bezoekers van uw woonplaats doet ze terugkomen. 
Indien er in een (woon)plaats een bloeiende lokale economie is zullen meer gezinnen en bedrijven/winkels zich willen vestigen. Meer bedrijven en winkels betekent meer keuze.
Lokale ondernemers kunnen betere service geven en er zullen winkels en banen bijkomen. Overheden kunnen, door hogere inkomsten, zorgen voor betere infrastructuur en faciliteiten.

Uw omgeving zal bloeien.

Momenteel is de pilot gaande. MELD U AAN! en doe gratis mee als één van de pilot winkels.

twitter/buylocalnl@buylocalnl